2.12. Gustaf, Pekarna ob 23:45 


VELEBOR

Slovenija

Line up:
Mrigo, Ghet, Emkej, Mito

Brez pretiravanja lahko skupino Velebor predstavimo kot vodilno hip hop zasedbo v Sloveniji in zelo cenjeno v širši regiji. Hip hop trdnjava, ki je zgrajena iz dveh izredno močnih središč domačega hip hop dogajanja. Mrigo in Ghet, velenjska predstavnika, ki sta z svojim albumom »Mrigz 'n' Ghet Hitz« postavila nov mejnik rap-a na Balkanu ter Emkej in Mito, prepoznavna mariborska naveza, s katero skupaj tvorijo ime Velebor.

Njihovi solo projekti, so nepogrešljivi v debati o slovenskem hip hop-u. Po številnih skupnih projektih, so aprila letos postregli s celotnim albumom »Božja Gamad«. Z imenom skupine, naslovom albuma in tematikami, ki se jih lotevajo, skušajo fantje opozoriti na pomen ravnovesja dobrega in slabega, ki ga jemljejo za svoj smisel življenja. Na albumu gostujeta raperja Nemir iz Velenja in Gero iz Krškega ter izvrstna vokalistka Polona iz Maribora. Album je izšel pri neodvisni založbi Wudisban Records, katere soustanovitelj je član skupine Emkej.

Prvi video singl "Lifting" je za nekaj časa zaštekal na prvem mestu lestvice "Točka". Drugi "Zadni Komad", tretji »Božja Gamad« in četrti video »Gadbadigard II« pa imajo lepo število ogledov na spletu. V zadnjem video singlu "Wudisban Remix" so fantje združili moči z vsemi člani založbe Wudisban. Wudisban Remix je tako prvi video na katerem repa oz. sodeluje 11 emsijev (Emkej, Ghet, Mrigo, Mito, Nemir, Drill, Burke, Mladich, Amo, Tropski in Nite) in didžej (Sunny Sun).

Že sama »kilometrina« koncertov, nakazuje na izdelane ampak še vedno surove in spontane nastope, na katerih uživajo ljubitelji različnih zvrsti glasbe.

    


ob 22:30 + after

dj FIREFLY

Eden vodilnih predstavnikov nove generacije mariborskih sukačev glasbe, ki se z velikimi in odločnimi koraki približuje prvi ligi slovenske dj scene.