3.12. klub KGB 

ob 21:00


ANA CARLA MAZA

Kuba

Solo koncert - violončelo in vokal

Z javnim nastopanjem je pričela pri desetih letih, ko je z očetom in slavnim pianistom Carlosom Mazo nastopila na festivalu Jazz Plaza v Havani. V naslednjih letih je z očetom posnela pet albumov in igrala na številnih festivalih jazza po Evropi.

Ana danes šteje komaj 21 let a je že sodelovala z glasbeniki kot so Vincent Ségal , Louis Sclavis, Bastien Lallemant, Richard Galleano, Sarah Murcia, Seb Martel, Moh Kouyaté, Kandia Kouyate, Mohamed'Ali Kommoun, Rido Bayonne itd.

Ana Carla Maza živi v Barceloni , trenutno pa je na rezidenci v Parizu, kjer pravkar končuje svoj debitantski solo album.


ob 22:15

   


VAUDOU GAME

Togo, Francija  "voodoo, funk in trance"

"Vaudou Game take a magpie-like approach to African music styles, uniquely blending Afrobeat,   Ethio-jazz and highlife for an album that is unpredictable and fresh from start to finish."                           Songlines Magazin, Nov 2016

Album KIDAYU skupine VAUDOU GAME je revija Songlines pravkar uvrstila med 10 najboljših world music albumov leta 2016 !!!


Peter Solo - vokal, kitara
Vicente Fritis - klaviature,vokal
Jerôme Bartolome - saksofon, vokal
Guilhem Parguel - trombon, vokal
Simon Bacroix – bas, vokal
Hafid Zouaoui- bobni


Vaudou Game je eden najnovejših in najbolj vročih bendov, kar jih je moč najti na sceni. Zaradi unikatne glasbene forme in energičnih nastopov v živo, so praktično ves čas na turrneji, njihovo ime pa je s flomastrom podčrtano na seznamu želja številnih producentov glasbenih festivalov!

Skupino je v Lyonu ustanovil Peter Solo, sicer rojen v mestu Aného- Glidji v Togu. V krajih, od koder prihaja Peter, je vudu nekaj povsem vsakdanjega. Ljudstva Zahodne Afrike, še posebej velja to za Togo, Gano in Nigerijo ga prakticirajo vsakodnevno. V Beninu je vudu celo uradna religija, ki jo prakticira 4o odstotkov prebivalstva. Tako imajo tudi svoj Voodoo Day, ki je državni praznik.

Vaudou Game kombinirajo vudu ritme ljudstev Toga in Benina s surovim afro funkom in soulom iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Njihov zvok nam prikliče v spomin zvok legendarnih bendov kot sta bila Orchestre Poly-Rythmo de Cotonouz in El Rego iz Benina, njihovo energično igranje v živo pa spomni na nastope Jamesa Browna in Otisa Reddinga!