četrtek, 30.11. dvorana Gustaf 


ob 21:00

KATJA ŠULC feat. Pier & Igor Matković 

Slovenija

Katja Šulc / vokal, loopi, zvočni efekti; Igor Matkovič / trobenta, zvočni efekti, Ableton live; DJ Operator / Pier (RootsInSession)

Katja Šulc je karizmatična pevka, ki se giblje med poezijo in glasbo. Po uglasbeni poeziji "Mila" (Sanje, 2008) in avtorskih pesnitvah projekta "Twisted Delight" (Celinka, 2013) je lani navdušila s projektom "Kamlisajlan" (Casete Mexico, 2016), uglasbeno sodobno romsko poezijo pesnikov iz Balkana in Vzhode Evrope. Letos je izšla elektronska različica albuma "Kamlisajlan Remixed", ki je nastala v sodelovanju z različnimi domačimi in tujimi producenti. Poezija ujeta v hipnotične loope, žametne vokalizacije in ritme duba, broken beata, electro cumbie in drugih klubskih derivatov.

ob 22:15

SMAAL TOKK 

Slovenija

Smaal Tokk – glas; Gašper Kržmanc – kitara; Marko Boh – klaviature; Klemen Kotar – bas kitara; Enos Kugler – bobni, Ana Šimenc – saksofon; spremljevalni vokal; Blažka Oberstar Bistan – flavta, spremljevalni vokal


Samooklicani Primorska's region own gangsta raper in veliki oboževalec Franka Zappe, ki ga Primorska ljubi, glasbeni kritiki pa ga ali cefrajo na koščke ali pa mu jedo iz trde primorske roke. Prepoznaven je kot kritik socialne, družbene in politične aktualnosti, ki na porogljiv način komentira vse, kar opazi okrog sebe. Smaal Tokkova potreba po komentiranju je globoko zakoreninjena v primorski zemlji, od koder prihaja. Gre za staro navado razlaganja, kako je, in hkrati negodovanja nad spremembami, čeprav se komentirajoči ob tem zaveda, da ne bo ničesar rešil. A povedati preprosto mora. 
        ob 23:15

JIMMY BARKA EXPERIENCE

Slovenija

Jimmy Barka Experience je projekt treh veteranov slovenske glasbene scene – nenavadne kombinacije glasbenih ustvarjalcev: mojstrskega bobnarja in dveh mojstrov na gramofonih. Člani zasedbe, ki prihajajo iz različnih glasbenih okolij, so: (Good Foot Crew) in virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič (ki je tudi član številnih skupin, med njimi so npr.: Čompe, Bast, Vasko Atanasovski Trio, Lolita). Rezultat je kolaž raznovrstne glasbe od funka, brejkov, afra pa vse tja do eksploatacije Balkana in rocka. Na koncu tudi do hektične mešanice in divje, toda ubrane vožnje od Peruja do Bakuja.