5.12. Mali oder Narodnega doma Maribor 

ob 20:30


ATOM STRING QUARTET

Poljska

Dawid Lubowicz – violina,    Mateusz Smoczyński – violina, 

Michał Zaborski – viola,      Krzysztof Lenczowski - čelo 


Atom String Quartet so vodilna jazz skupina na Poljskem in eden najzanimivejših string kvartetov na svetu.  Štirje mladi zunajserijski violinisti premorejo energijo v igranju, ki v popolnosti ustreza imenu, ki si so ga nadeli.  Igrajo lahkotno, igrivo  in virtuozno, vsi štirje so izvrstni improvizatorji. So prejemniki številnih domačih in tujih nagrad. Leta 2011 so za album »Fade in« dobili nagrado »Fryderyk«, ki jo podeljuje združenje poljskih proizvajalcev fonogramov v kategoriji »Jazz debitant leta«. Leto kasneje so za album »Places« prejeli enako nagrado v kategoriji »Jazz album leta«. Leta 2015 so na  9.tekmovanju »International Jazz Competition« v Bukarešti prejeli Grand Prix.

Atom String Quartet so doslej sodelovali z glasbeniki kot so Brandford Marsalis, Bobby McFerrin, Gil Goldstein, Paolo Fresu, Wolfgang Haffner, Christian von Kaphengst, Rupert Stamm, Lars Danielsson, Zohar Fresco in drugimi.

Nastopili so na številnih evropskih festivalskih odrih: Berliner Jazztage, Jazz Baltica, Festival Veranos de la Villa Madrid, Salzburger Festspiele, Manchester Jazz Festival itd.


.